vrijdag 24 september 2010

Supa-Dupa = super


Van de lifestyle-redactie van Dance.nl:
Onlangs ontdekte Dance het label Supa-Dupa, een streetwear georiënteerd merk waar jij blij van wordt. En dat is precies de bedoeling wanneer je een tee van dit merk draagt.
 “Wat voor Supa-Dupa belangrijk is, is het overdragen van het blije gevoel. Wanneer je een item van ons merk draagt, dat je een happy gevoel krijgt”, vertelt oprichter en designer Menno. “Uiteindelijk is wat jij draagt jouw feestje, wat je blij hoort te maken zodat je dit ook uitstraalt.” Dat dit merk graag een positieve bijdrage wilt leveren aan het straatbeeld is duidelijk.
 Wat is Supa-Dupa dan precies? Dit kledingmerk maakt oa. tees, hoodies en zelfs boards voorzien van opvallende prints met als signature de happy hippo. De wat?! Oftewel het vrolijke nijlpaard. In alle ontwerpen van dit label vind je deze ongebruikelijke verschijning terug.
“Supa-Dupa is geïnspireerd op het, inmiddels overleden, nijlpaard Tanja uit Artis. Dit ontzettend logge beest lag de hele dag te genieten in het water en dit maakte haar enorm lief en kwetsbaar. Het was een feest om hiernaar te kijken. Tijdens het oprichten was ik op zoek naar een tegenstelling die je een warm gevoel geeft.”
 Via de vrolijk gekleurde prints komt dit positieve gevoel bij je binnen; je ziet dit diertje, zo zwaar en robuust als hij is, genieten in allerlei verschillende voorstellingen. Zoals dansen naast een grote boombox, gitaar spelen of, als ode aan Tanya, in een zwemband. Eigenlijk alles wat hem, dus eigenlijk jou, kan behagen. En met alles bedoelt Supa-Dupa ook alles, want eigen inbreng is welkom: “Vanwege de gebruikte technieken is het haalbaar om in kleine oplage te leveren en is het dus mogelijk om je eigen shirt, in samenwerking met Supa-Dupa, te customizen. Zo ontstaat er een ander contact, een creatieve samenwerking, tussen klant en ontwerper.” Ook hier valt de optimistische benadering weer op en loopt als een rode draad door dit kledingmerk.
Inspiratie haalt Supa-Dupa ondermeer uit hobby’s als muziek, dj'en en uitgaan. Menno, die overigens ook dj is, vertelt: “Het nieuwste ontwerp is ontstaan tijdens het draaien toen de lichten in de club even uitgingen en je dus niemand meer op de dansvloer zag. Prints met ‘glow-in-the-dark’- en fluor verf. Dat is toch fun!”
Het is wel duidelijk dat Menno vol overgave achter Supa-Dupa staat. ”Als je de stap neemt om voor jezelf te beginnen, werkt het best om dichtbij jezelf te blijven.” 
Toekomstplannen zijn er genoeg voor dit no-nonsense merk; uitbreiden van de collectie met meer prints en op meer producten, jassen, mutsen en schrijfblokken. Alles wat leuk is om een print te kunnen hebben. Er wordt zelfs gedacht aan feesten of andere activiteiten die bijdragen aan het Supa-Dupa gevoel.
Think outside the box, hier houdt Dance wel van!
Prijsvraag
Wil jij een Supa-Dupa shirt met je eigen idee winnen?! Het enige wat jij als Dance.nl lezer hoeft te doen is je creativiteit te gebruiken en bedenken welke activiteit jij Supa-Dupa ziet doen.
De drie origineelste ideeën krijgen hun idee uitgewerkt op een exclusief eigen Tee!

Mail je ingeving, je hoeft dus zelf niets te ontwerpen, voor 15 oktober naar:

Wil je de collectie uitvoerig bekijken en bestellen, check dan de website.

txt Lucienne Suykerbuyk
imgs Supa-Dupa


0 reacties: