dinsdag 21 september 2010

Music And Fashion Battle meets Amsterdam WestMusic and Fashion Battle meets AmsterdamWest

Afgelopen zaterdagavond was het zover, een nieuwe editie van de Music and Fashion Battle (oftewel MAFB). Het modeplatform voor beginnende ontwerpers uit omgeving Amsterdam. Ditmaal gehouden in Stadsdeel West in de creatieve ruimte van Streetlab Projectspace in Meneer de Wit.
Onder initiatief van Marian Duff en Richard Soesanna vond in september 2008 de eerste editie plaats van MAFB. Dit podium biedt jonge (Amsterdamse) designers de kans zich te kunnen profileren en voor het kritisch oog van een vakjury feedback te ontvangen. Per show is er 1 winnaar die door zal gaan naar de jaarlijkse finale waarbij de winnaar o.a. een fashionpitch bij Amsterdam International FashionWeek, een stylingconsult bij StylingsClinics wint. Niet mis dus! 


Ondanks het kleine griepje wat ik onder de leden heb, verheug ik me op MAFB. Een prettig vooruitzicht op een avond vol muziek, leuk publiek en natuurlijk mode!
Onder het goed vertegenwoordigde publiek, gekleed volgens de dresscode ‘seriously MAFB chique’, kom ik winnares van de MAFB editie Oost Nomi van Nomistyle tegen. Ook zij heeft er zin in!

Wanneer de jury, stylist Steven Dahlberg, Miriam Bakker en Willa Stoutenbeek aanschuiven en host van de avond Kirsten van den Hul (a.k.a. The Change Agent) ons verwelkomt, is het modefeestje officieel begonnen.

Eerste kandidaat is de jonge Anna Sofie James met een originele volwassen collectie geïnspireerd op 3D exotische bloemen.  Rustige pasteltinten met bijzonder bewerkte jasjes waarin de strakke vertaling van bloemblaadje heel herkenbaar is.

De ontwerpen van DAIR daarentegen zijn eclectisch van kleur, geïnspireerd op de Amazone, vrouwelijk, koket. Onder muziek van o.a. Beyonce verwijst hij hiermee naar de popcultuur.
Op de begintonen van, mijn huidige favoriete band, The XX schrijden de modellen van Oskar Fitts de catwalk over. Een sophisticated collectie door verschillende materialen, zoals breiwerk met leer, met elkaar te mixen. Met deze op het eerste gezicht eenvoudige ontwerpen, dankzij het oog voor detail en pasvorm,  wordt de avond naar een hoger niveau getild. 
Als laatste toont ontwerpster Kirsten Popkema haar collectie Full Frontal Frivolity. Haar complete lijn, inclusief zelfontworpen hoeden en schoenen , is geïnspireerd op de Andrew Sisters. Kirsten heeft dit vertaald naar extreem hoge pantalons in de taille en blousejes met soepvallende lange popmouw en bijzondere accenten op de schouder.

Na het beraad geeft de jury toe moeilijk een beslissing te kunnen nemen vanwege het hoge niveau deze avond. Maar na zorgvuldig wikken en wegen maakt voorzitster van de jury Willa Stoutenbeek de winnaar van deze editie bekent: designer Kirsten Popkema.
Zij zal samen met de winnaars van voorgaande edities: NOMI, Anbasja Blanken en Jivika Biervliet op 7 november in de finale strijden om de hoofdprijs!

Kijk voor meer info en de voorgaande edities op: www.mafb.nl
Imgs: Samuel Colak: www.fotographer.nl


0 reacties: