zaterdag 1 mei 2010

Music & Fashion Battle april 2010!

In het Centrum voor Beeldende Kunst, een schitterend pand gelegen in het hartje van Amsterdam-Oost, vond op vrijdag 23 april de eerste editie plaats van de ontwerpwedstrijd Music and Fashion Battle (MAFB). Dance.nl was getuige van een diverse en inspirerende show.


Ontwerpwedstrijd


De Music and Fashion Battle is een ontwerpwedstrijd die jonge Amsterdamse kunstenaars een kans biedt om zich te profileren. Om er zeker van te zijn dat heel Amsterdam doorzocht wordt naar dé designer van 2010, staan later dit jaar ook de stadsdelen Centrum, West en Zuidoost op het programma. De finale van de wedstrijd vindt eind 2010 plaats in Amsterdam Zuidoost. De winnaar wint naast de Music and Fashion Battle Award een fashion pitch bij AIFW, drie maanden stage als designer bij CoolCat en een uitgebreid coachingstraject!

Voor aanvang van de show zoeken de gasten de gasten hun plek op, installeren de fotografen zich en zorgt de dj voor goede beats. Er hangt een sfeer van verwachting in de lucht. Als de jury plaatsneemt, bestaande uit Merle Deterink (directeur AIFW), Steven Dalhberg (Styling Clinics), Amanda Rijff (master make-up artist Laurent Mercier) en Willa Stoutenbeek (Glamour Stilettorun), is de eerste editie van deze wedstrijd officieel begonnen.

 

De show
De eerste die haar creaties de catwalk opstuurt is Rosa Blanca. Ze toont veel op V-hals geïnspireerde tops en stretchy dresses van bedrukt lycra in rustige en ingetogen kleuren. De draagbaarheid van de kleding staat bij deze jonge ontwerpster voorop.


Designer nummer twee is Iris van der Linden die met haar op emoties geïnspireerde collectie de avond naar een hoger niveau tilt. Rauwe ontwerpen in zwart-wit, harde belijningen met heftige schouderpartijen in rood en zachte lieflijke jurken in pasteltinten komen voorbij. Haar werk is edgy, gedurfd en bijna conceptueel.

Dalal Yajeb is een Nederlandse ontwerpster met Marokkaanse roots en deze roots zie je duidelijk terug in haar lijn. De modellen dragen avondjaponnen in rijke stoffen: veel glans en bewerkte en bedrukte materialen. Haat stijl laat zich omschrijven als Marokkaanse glitter en glamour in een Nederlands jasje.

De laatste ontwerpster van deze MAFB is ontwerpster NOMI die van haar show een echt feestje maakt. Haar modellen komen springend en duidelijk genietend de catwalk op! Zij laat zich door alles om haar heen inspireren en maakt van elke dag een feestje, en dit is duidelijk te zien aan haar eclectische en vrolijke collectie met speelse vormen, bijzondere combinaties van stoffen en snit (zoals een Scandinavischachtig jurkje in Afrikaanse stof).


En de winnaar is....


Terwijl de jury zich terugtrekt en de ontwerpers duimend richting kleedkamers vertrekken, breekt er voor de gasten een minifeestje los met lekkere muziek van de dj (die overigens een op Arensio Hall geïnspireerd kapsel heeft, nice)! Het wachten op de uitslag is snel voorbij en presentatrice van de avond Lamia Abbassi (‘Mijn tante uit Marokko’) brengt met haar vlotte babbel de uitslag. De winnaar van de eerste editie MAFB 2010 is…..NOMI! Zij is verzekerd van een finaleplaats op 7 november in Amsterdam Zuidoost. Na deze uitslag barst het feest pas echt los....

De tweede editie van MAFB is op 12 juni en vindt plaats in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam.

Voor informatie kijk op:
http://www.mafb.nl/
imgs CBK, Iris van der Linden, Nomistyle, MAFB, Lucienne Suykerbuyk

0 reacties: