dinsdag 20 april 2010

Wat krijg je als je drie kunstenaars een maand de tijd geeft om een kunstwerk te creëren over hun favoriete onderweg van gesprek: Sex, Art and Rock&Roll? Precies: bijzondere, soms pikante, kunstwerken van de hand van Ottograph, Selwyn Senatori, RoyalSteez én een zeer geslaagd openingsfeestje! Natuurlijk was Dance.nl bij deze tijdelijke underground expo.

De buzz is duidelijk te voelen wanneer ik de trappen beklim naar de etage in een gebouw aan de Amsterdamse Rokin en het is even wennen, na de heldere tl-verlichting, als ik een steegje binnen loop. Steegje?! Precies, een steegje zoals je die op de Amsterdamse wallen kunt vinden; donker, veel rood licht en zelfs een tattooshop van I love Inkers.

 
 
Aan het einde van de gang gloort een volle zaal, maar eerst baan ik me een weg langs bijzondere werken zoals een muziekmobiel in de vorm van het katholieke kruis, die het bekende en vooral onschuldige slaapliedje speelt, en foto’s van onze drie welbekende kunstenaars achter ‘het raam’.

Terwijl ik de zaal (waar ouderwets gerookt mag worden) binnenloop word ik ontvangen door twee pin-up dames die mij als welkomstdrankje een cocktail aanbieden. Nippend van mijn wodka-achtige substantie merk ik dat de gasten het duidelijk naar hun zin hebben en het is een eclectische mengeling van kunstzinnige figuren met hier en daar het verplicht verveeld kijkend snoetje.


Onder een groot Las Vegas-gestyled bord waarop ‘FUCK’ verlicht wordt, draait een dj fijne beats; van onze oude hiphop-vrienden Luniz tot 80’s New Wave (ja, het mag nog!), er wordt gedanst, gepraat en gekeken naar de art objects.

Op de kale, betonnen muren hangen de kunstwerken die deze gerenommeerde kunstenaars binnen een korte periode gecreëerd hebben; een aantal street-art doeken met bijvoorbeeld een close-up van een vrouwelijk lichaam, een beschilderde koelkast en een grijpautomaat vol met, tja, kijk daarvoor maar goed op de foto. Het is artistiek, ondeugend en met een knipoog, precies zoals het thema doet vermoeden.

Terwijl ik nog een cocktail krijg, geniet ik van de creatieve en uitbundige sfeer die tot laat in de nacht zal duren.

Deze bijzondere expo was slechts te zien van vrijdag 16 april tot zaterdag 17 april, maar wil je meer weten over de kunstenaars check dan:

Check voor ander leuk modenieuws: http://www.dance.nl/
 
0 reacties: