woensdag 28 april 2010

Nieuw tijdschrift Cityness AMS

Bij binnenkomst in het hippe Hotel V staat voor iedereen een glaasje roze prosecco klaar, heel passend bij de feestelijke gebeurtenis en de warme lentezon van deze prachtige aprildag. Op de tafels in de lobby ligt de eerste editie, ‘Feest!’, van het tijdschrift uitgestald.

Het concept achter Cityness AMS is om inwoners van Amsterdam, bezoekers, forenzen en toeristen met elkaar te verbinden zodat er een wisselwerking ontstaat vol mooie en prettige ervaringen. Dit klinkt allemaal serieus: verbinden, wisselwerking. Hoe verhoudt dit zich tot het thema van deze eerste editie, ‘Feest!’?

In het tijdschrift delen vijf Amsterdammers hun ideeën over het thema. Door ondermeer reportages, interviews, reviews en columns geven ze inside-information over de stad. Waar moet je zijn voor een bijzonder plekje, en dan niet de clichéplekjes zoals het hofje achter de Kalverstraat of het Vondelpark? Waar vind je een lekker restaurantje of een apart cadeauwinkeltje? En, omdat wij, Dutchies, een reputatie hebben hoog te houden wat betreft zuinigheid, zitten er achterin het magazine vele kortingsbonnen, heel fijn!

Cityness AMS verschijnt vijf keer per jaar rond een wisselend thema. Na ‘feest!’ komen de thema’s buitenleven, water, beweging en clubgevoel aan bod. Steeds zullen vijf Amsterdammers, die de stad door en door kennen, hun visie geven op het betreffende thema.


Terwijl de twee oprichters van Cityness AMS, Maureen van Althuis en Jeroen Sikma, alle aanwezigen van harte welkom heten en het eerste exemplaar officieel overhandigen aan waarnemend burgemeester Lodewijk Asscher, bladert Dance.nl onder het genot van nog een glaasje stiekem het magazine door – en laat zich aangenaam verrassen!

 

Check de site van Cityness AMS voor meer informatie over verkooppunten en abonnementen, maar ook voor verrassende reportages en nieuwtjes.

imgs Cityness, Hotel V

0 reacties: