donderdag 28 januari 2010

Carpe Dennis Diem

In Club Trouw in Amsterdam werd zondagavond de op Japan geïnspireerde collectie ‘Yurei’ van ontwerper Dennis Diem, gespecialiseerd in korsetten, getoond. Dance.nl was erbij, front row!

 
Verwelkomt met een glaasje sake, tres toepasselijk, laat ik mijn blik glijden over de menigte; het is druk en er hangt spanning in de lucht. Deze wordt versterkt door de rauwe uitstraling van de voormalige krantendrukkerij en door de monotone spooky muziek die het ritme van mijn ademhaling volgt. Yurei staat voor, zoals Dennis Diem het zelf verwoordt: ‘the lingering souls of those who died a violent death’. De collectie is gebaseerd op deze ‘ronddwalenden’ die enkel nog gedreven worden door pure emoties als liefde, haat, angst en jaloezie. Deze setting is dus perfect. De muziek wordt heavy, valt stil, en dan ineens hoor ik pumping beats en verschijnt er een model met een gasmasker op. It’s showtime!

Ranke modellen lopen over de runway in prachtige creaties in kleuren (of eigenlijk geen kleuren) als zwart, antraciet en champagne met hier en daar een knalroze detail. De collectie kenmerkt zich door eenvoudige lijnen die zeer vrouwelijk zijn, mede door het gebruik van verfijnde stoffen zoals zijde en zachte wol. Het accent ligt op de taille en het silhouet, beide benadrukt door korsetten en obi’s, de traditionele Japanse gordel die men over de kimono draagt. Geen korsetten in boudoirachtige sferen maar sobere belijning in subtiele stoffen met de meest fantastische details verwijzend naar deze gordel. Het is duidelijk dat het korset hier een kledingstuk op zich is, in plaats van het ouderwetse gebruik als corrigeerde ondermode. Maar het is wel duidelijk te zien dat Dennis Diem op deze manier ook verwijst naar het keurslijf van de strenge Japanse tradities.
Als afsluiter gaat het volume van de, inmiddels snijdende muziek, pijnlijk hard omhoog tot de lichten uitgaan en er één model, traditiegetrouw als afsluiter in bruidskleding verlicht wordt. En ook zij draagt een gasmasker, een bizarre combi met de witte sereniteit van de bruidsjurk. Dit is echt super, carpe Dennis Diem! Meer info over deze ontwerper vind je op http://www.dennisdiem.nl/.

Check onderstaand orgineel bericht of voor andere leuke mode/lifestyle/music-nieuwtjes op:

0 reacties: