dinsdag 26 januari 2010

Amsterdam Intercultural Fashion and Music Battle

Vers van de pers op http://www.dance.nl/ :

Zaterdag 23 januari. De straten van Amsterdam. Fashion. Met andere woorden: hét begin van AIFW Downtown! In dit geval is het Amsterdam Interculturele Fashionweek Downtown want mijn kickoff start in Amsterdam Zuidoost waar interculturele mode centraal staat.Niet alleen wordt de expo ‘Out of the cube, podium voor intercultureel experiment’ geopend maar ook de OneDayShop van Music And Fashion Battle (podium voor creatievellingen uit Amsterdam en omstreken). Na de gecombineerde opening door stadsdeelvoorzitter Amsterdam Zuidoost Elvira Sweet, fashion stylist Steven Dahlberg en wethouder Carolien Gehrels, schuifel ik over de rode loper naar binnen waar relaxte muziek en het geroezemoes mij tegemoet komen. Snel bemachtig ik een plaats vooraan de runway voor de show van Wi-Am designs en met de start van Arabische muziek op vette beats loopt het eerste model de catwalk over. Hier word ik blij van! Een high-fashion collectie van elegante stoffen met mooie belijning voorzien van prachtig verwerkte Arabische en oriëntaalse details. Wi-Am designs, een designer om in de gaten te houden!


Na deze spetterende start richt ik mij, onder het genot van een drankje en zeer aangename muziek van o.a. Smartasz D. en Kevin Spacies, op de sale van merken zoals Freshcotton en Your cup of Tea. Er is genoeg keus: kleding, sneakers, jewellery (Miss Wax) met een internationaal karakter maar één gedeelte blijft mijn aandacht trekken. Namelijk het label AmaGlow, prachtige Afrikaanse stoffen in een strak jasje en de collectie van Bijlmer Style met tees met coole prints. Beiden labels met een missie. Ook de expo van samiraAlGOE met haar maatpak van schuimrubber is bijzonder, net als het object Chanelva Maclean en de gestileerde witte huiskamer (met muis!) van Oskar Fitts.

Voldaan van al dat moois sluit ik af met de expo ‘Out of the Cube’ waar verrassende combinaties te zien zijn zoals bijvoorbeeld een bustier in delftsblauwe stof. Nieuwsgierig? Deze expo loopt nog tot zomer 2010. Meer info vind je op www.mafb.nl en http://www.imagineic.nl/.

txt Lucienne Suykerbuyk
imgs Lucienne Suykerbuyk en MAFB0 reacties: